Reikicentrum Ságapo

Al sinds 1998 een begrip in Limburg en omstreken

Het Budwigpapje


Het budwigpapje: als antikankerontbijt

(Bron: Alle artikelen zijn met veel zorgvuldigheid, energie en tijd bij elkaar gezocht door Manon: http://www.manon-schrijft.nl/index.php?page=3&schrijfsel_id=55, waarvoor mijn dank voor toestemming tot overname, in het streven om deze kennis wereldkundig te maken.)

 

De Duitse Johanna Budwig werd geboren in 1908 en was biochemicus. Zij was bezig met een vervolgonderzoek gebaseerd op een eerder onderzoek dat was gedaan door Otto Warburg, die daarvoor de Nobelprijs voor medicijnen had ontvangen. Otto Warburg had ontdekt dat kankercellen zich van normale cellen onderscheiden door hun tekort aan zuurstof en suiker als voeding.

Johanna op haar beurt ontdekte vetten te analyseren en te onderscheiden, kwam erachter dat onverzadigde vetzuren in het celmembraan verantwoordelijk zijn voor de celademhaling. Ook ontdekte zij dat vetten in combinatie met eiwitten wateroplosbaar worden en dus gemakkelijker in het bloed kunnen worden opgenomen om zo tot in de kleinste haarvaten te worden vervoerd. Toen zij dit allemaal wist begon ze met het samenstellen van een dieet en programma om van kanker te kunnen genezen.


Zij geloofde als een rots in haar onderzoeken en resultaten, maar jammer genoeg, zoals het ook tegenwoordig nog steeds gebeurt, wilde de medische wereld haar ideeën en resultaten niet accepteren. Het Budwig dieet is namelijk geen duur of moeilijk te volgen dieet, dus er is weinig geld mee te verdienen. Zelf was ze echter overtuigd van de werking van dit dieet en ze heeft dan ook in de jaren daarna vele mensen kunnen helpen naar de genezing.

Er zijn niet veel websites te vinden in het Nederlands over Johanna Budwig, want de verdiende erkenning heeft zij nooit gekregen. Er is wel de Duitse website.

Zeker voor mensen die altijd al met kwark of yoghurt met muesli ontbijten, zal de overgang niet moeilijk zijn. Het idee van een aantal lepels olie is misschien raar, maar qua smaak valt dit ontzettend mee. Wat in ieder geval zeker is, is dat dit het ideale ontbijt is. Eiwitten zoals yoghurt of kwark, en lijnzaadolie worden gecombineerd en dit samen heeft een uitstekende werking op gezonde darmwerking en darmflora en zijn ook heel belangrijk voor onze cellen. Lijnzaadolie kan in het lichaam worden omgezet tot belangrijke stoffen als prostaglandine waarvan het vermoeden bestaat dat ze kankerremmende eigenschappen bezitten. Ook werkt deze stof ontstekingsremmend, pijnstillend en antiallergisch en hebben de omega 3 vetzuren uit de lijnzaadolie een renegerend effect op de celmembranen en het immuunsysteem.


Het budwigpapje is zeer licht verteerbaar, voedzaam en vooral heilzaam voor het hele gestel door zijn hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren. De pap werkt laxerend en cholesterolverlagend (hart- en vaatziekten). Dit papje wordt ook aangeraden als aanvullende voeding bij kanker of het voorkomen daarvan.

De pap kan 1x daags gebruikt worden en kan het ontbijt of middageten vervangen, ook kan het als tussendoortje gebruikt worden om bijv. 16.00 uur.


Recept:

Neem 150 ml biogarde yoghurt of (biogarde) kwark, en meng daar doorheen:

2 eetlepels lijnzaad,

2 eetlepels tarwekiemen,

2 eetlepels haverzemelen,

2 theelepels ongeraffineerde lijnolie,

1 capsule met Lactobacillus Acidophilius


Je kunt hier naar eigen smaak noten, honing of diksap aan toe voegen. Liefst geen suikers.

Bij de reformzaken is ook de lynolax ontbijtmix te koop. Hierbij zijn de 3 zaden en kiemen reeds gemixt. De lijnzaadolie (koudgeperst) is ook als lynolaxolie te koop.

Het recept voor het zogenaamde "Budwigpapje" is (in diverse varianten) vaak op internet te vinden, o.a. op http://www.uitdaging.net/gezond/kanker_behandeling_voeding.html