Reikicentrum Ságapo

Al sinds 1998 een begrip in Limburg en omstreken

Ontgiften


Natriumbicarbonaat als therapie tegen kanker 

(Bron: Alle artikelen zijn met veel zorgvuldigheid, energie en tijd bij elkaar gezocht door Manon: http://www.manon-schrijft.nl/index.php?page=3&schrijfsel_id=51, waarvoor mijn dank voor toestemming tot overname, in het streven om deze kennis wereldkundig te maken.)


De grootste aanhanger van zuiveringszout als middel tegen kanker is Dr. Tullio Simoncini in Rome. Zijn therapie komt erop neer dat hij rechtstreeks een zoutoplossing naar de tumor brengt. Hij gelooft namelijk dat de primaire oorzaak van kanker een schimmel is, die kan worden vernietigd door hem direct bloot te stellen aan zuiveringszout.

Het door hem geschreven boek "Kanker is een schimmel" licht toe hoe een schimmelinfectie altijd de basis vormt voor ongeacht welke neoplastische vorming en dat deze zich tot in het oneindige probeert te verspreiden binnen in een organisme. De groei van de schimmelkoloniën, samen met de reactie van de weefsels die zich proberen te verdedigen tegen de invasie, bepalen de tumor. Er is volgens hem daarom maar één primaire oorzaak voor kanker: candida, die afhankelijk van het betrokken anatomische gebied telkens verschillende histologische reacties opwekt. Dit verklaart tevens waarom er zoveel typen tumoren zijn.

Wat mij over de streep trekt bij het geloof in deze door de reguliere kant omstreden oncoloog is (van zijn website gekopieerd):

Het kan beslist niet als een vergrijp worden gezien dat natriumbicarbonaat de enige stof is die werkelijk doeltreffend is tegen candida. De hoop is er zelfs op gericht dat de farmaceutische industrie zich hier binnenkort mee bezig gaat houden en middelen tegen schimmel kan produceren die zeer dodelijk zijn voor neoplastische massa's.

Dan is het gebruik van natriumbicarbonaat niet meer nodig. Elke tumor kan dan worden uitgeroeid met een paar pillen per dag.

Als we naar het verleden kijken, was in de negentiende eeuw ook tuberculose een vreselijke en mysterieuze ziekte. Dankzij de onderzoeken van Koch werden de bestaansredenen ervan echter onthuld en kon tuberculose met de juiste geneesmiddelen worden overwonnen.

In ons geval zijn uiteraard verdere bewijzen, controles en experimenten nodig met betrekking tot alles wat de infectietheorie van kanker kan bevestigen. Maar als er niet wordt uitgegaan van de gedachte en de reden, dat wil zeggen de bereidheid om iets nieuws te zoeken en uit te proberen, zal het probleem kanker nooit kunnen worden opgelost.

 

Hoewel het verorberen van suiker de groei van kankercellen enorm bevordert, heeft de combinatie van zuiveringszout (natriumbicarbonaat) en ahornsiroop het tegenovergestelde effect; het maakt het voor de kankercellen lastig om te functioneren en overleven.
De ahornsiroop brengt het zuiveringszout snel naar alle delen van het lichaam, inclusief de hersenen, beenderen, zenuwstelsel, ogen en tumoren zodat het zout zijn werk effectief kan uitvoeren. Het helpt ook bij aandoeningen die met zuurvergiftiging gepaard gaan. De behandeling met het zout is onschadelijk en werkt zo snel doordat het diffusievermogen zo groot is.
 

Om dit goedkope en krachtige medicijn te bereiden heb je nodig:

1 afgestreken eetlepel zuiveringszout: natriumbicarbonaat (zonder toegevoegd aluminium).

3 eetlepels ahornsiroop.

2 eetlepels water

 

Doe het mengsel in een steelpan (niet aluminium) en verwarm dit gedurende 5 minuten, niet koken, stevig roeren. Het mengsel zet in het begin uit en gaat schuimen.


Bewaar het op een koele plaats en gebruik er 2x daags een halve theelepel van. Bij kanker 3x daags een theelepel. Voor gebruik roeren.

Gebruik deze dosis 7 dagen, en stop dan een week. Herhaal dit nog eens 3x. (Dus in totaal duurt de kuur 8 weken).

Het kan zijn dat je via je darmen veel dode kankercellen, bacteriën en gifstoffen uitscheidt. Wees niet ongerust als je diarree krijgt. Dit is de manier van het lichaam zich te ontdoen van de zure belasting die achter de kanker zit.

Andere gezondheidsproblemen die los staan van kanker, bijvoorbeeld reumaverwante aandoeningen, kunnen ook sterk verbeteren.


Herhaal de kuur 1 of 2x per jaar, afhankelijk van de ziekte/klacht.

Gebruik de kuur niet te vaak en niet preventief: de schimmel kan zich dan gaan aanpassen en resistent worden.

 

Ontgiften met natriumbicarbinaat is o.a. beschreven in het boek van Andreas Moritz (Kanker is geen ziekte... maar een overlevingsmechanisme) op pag. 219.
Ook op internet wordt er regelmatig melding van gemaakt, o.a. op http://www.curenaturalicancro.nl/