Reikicentrum Ságapo

Al sinds 1998 een begrip in Limburg en omstreken

Behandelingen

Reiki-behandelingen:

In feite kun je jezelf of iemand anders overal behandelen. In je huis op de bank, in bed of zittend op een stoel. Maar ook in de trein of in het bos. Het is echter wel belangrijk dat er ruimte is voor ontspanning en eventuele emoties. Een zekere mate van privacy is daarom welkom en soms zelfs noodzakelijk.
Als je lichamelijke of geestelijke klachten hebt, kun je ook kiezen voor een Reiki behandeling door Marjo de Bock in Reikicentrum Ságapo. In sommige gevallen kan dat ook bij je thuis of in het ziekenhuis.

Bij binnenkomst wordt eerst wederzijds kennisgemaakt. Vanzelfsprekend worden klachten en eventuele wensen en aandachtspunten zorgvuldig besproken. Bij ernstige (fysieke en/of psychische) klachten raad ik altijd aan eerst naar de huisarts/psychotherapeut te gaan. Reiki geeft geen garantie op genezing, maar kan wel -als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg- een sterke stimulans daarbij zijn.
Het is wenselijk dat je eerst minimaal 4 behandelingen kort achter elkaar ondergaat, liefst op 4 opeenvolgende dagen. De eerste behandeling is voor de meeste mensen een kwestie van wennen aan de situatie en aan elkaar. Het is uiteindelijk wel van belang dat je ontspant. Na 4 behandelingen wordt samen bekeken of de Reiki behandeling aanslaat en bij je past. Vervolgens kan in overleg een vervolg-behandelplan opgesteld worden.
Het kan natuurlijk ook zijn dat je na 4 behandelingen geen klachten meer hebt. Het aantal behandelingen hangt in het algemeen af van de soort klacht en hoe lang je er al mee rondloopt. Onze ervaring is dat Reiki bijvoorbeeld bij stress-gerelateerde klachten snel effect heeft. Ook komt het wel eens voor dat er in het begin amper zichtbare verbetering is. Je weet namelijk nooit op welk niveau de energie van Reiki het eerst zijn werk doet: lichamelijk, geestelijk, emotioneel of spiritueel. Reiki is zowel een geneeswijze, als een heelmethode. Helen betekent één maken en slaat op het herstellen van de eenheid, de balans, tussen lichaam en geest.

Een volledige behandeling duurt ongeveer één uur. Je gaat daarvoor, indien fysiek mogelijk, op een behandeltafel liggen. De behandelaar raakt je met zijn handen aan en gebruikt daarbij specifieke, ethische handposities. Iedere handpositie duurt circa 3 tot 4 minuten, mede afhankelijk van de energie waar het lichaam om vraagt. Meestal wordt bij het hoofd begonnen en dan naar de voeten toe gewerkt. Daarna wordt de rug behandeld. Je hoeft je daarbij niet te ontkleden. Als je dat aangenaam vindt kan op de achtergrond rustige ontspanningsmuziek gedraaid worden.
Na verloop van enige tijd zul je merken dat Reiki je helpt te ontspannen. Onbewuste spanningen in je lichaam worden aan de oppervlakte gebracht. Dat gebeurt wel eens met kuchen, trillen, een borrelende maag, soms met huilen of lachen. Niets om je zorgen over te maken; het wil zeggen dat blokkades zich opheffen, zodat de levensenergie weer kan stromen en je lichaam zich kan herstellen.

Na een aantal behandelingen leer je beter te luisteren naar de signalen die je lichaam geeft. Je leert beter omgaan met emoties, zodat je deze niet meer wegstopt en terugvalt in oude patronen waarbij je je niet langer prettig voelt. Je zult waarschijnlijk ook eerder geneigd zijn om over je problemen te praten. Dat hoort allemaal bij de behandelcyclus. Langzaam ontdek je dat Reiki je gezonder, evenwichtiger, completer en bewuster maakt.
 
Als extra verdieping c.q. hulpmiddel tijdens de behandelingen, heb ik in oktober 2007 de opleiding tot Holistisch Reiki Therapeut afgesloten: een verdieping in Reiki, zijnsgerichte psychotherapie en the Work of Byron Katie.
 

Een volledige behandeling/consult duurt ongeveer één uur en kost € 40. Bij enkele Zorgverzekeraars is het mogelijk om een (gedeeltelijke) vergoeding te krijgen voor een Reikibehandeling. 
De laatste jaren is er echter veel veranderd bij de zorgverzekeraars. Een Reiki-behandeling valt onder Natuurlijke Geneeswijzen. Om misverstanden te voorkomen, is het belangrijk dat je zelf kortsluit met de zorgverzekeraar of zij een consult of behandeling vergoeden. Dit is mede afhankelijk van je eigen verzekering. Wij zijn aangesloten bij de internationale Reiki-Alliance; maar niet alle verzekeraars vergoeden een behandeling. Je krijgt echter altijd, als je dat nodig mocht hebben, een rekening van de behandelingen.

Wil je meer weten, bijvoorbeeld over specifieke klachten, dan kun je me natuurlijk altijd bellen: 0475-533840.
 

Ben je geïnteresseerd in Reiki en wil je eens meemaken hoe een behandeling aanvoelt, dan bestaat er de mogelijkheid voor een “kennismakingsbehandeling”. Ook hiervoor kun je ons telefonisch benaderen.

 


We hebben veel tijd en energie gestoken in onze site... en schrijven is een vak!
We hopen dat dit gerespecteerd wordt en dat onze teksten niet ongevraagd gecopierd en elders gepubliceerd worden.
Bovendien rust er copyright op onze site, die overigens al vanaf het jaar 2000 in de lucht is.