Reikicentrum Ságapo

Al sinds 1998 een begrip in Limburg en omstreken

NIEUWS en Activiteiten


Ons spiritueel menu... is een heerlijke mix van hartverwarmende ingrediënten, zoals altijd opgediend met hart en ziel... in ons sfeervolle, massief houten Reikicentrum Ságapo. Oftewel: een kijkje in onze agenda.

Let ook op de aankondigingen, wijzigingen of extra activiteiten in onze kwartaal uitgave van de Reiki-Nieuwsbrief (die telkens met het wisselen van de seizoenen verschijnt en waarop je je gratis abonnement jaarlijks zelf kunt verlengen), maar het laatste nieuws staat altijd het eerst op deze pagina. Kijk dus regelmatig naar ons 'aanbod' (misschien een overbodige tip: voeg deze pagina toe aan je favorieten).

Ons complete JAARPROGRAMMA staat op de pagina Data (alle activiteiten gaan door bij voldoende deelname en alle data zijn onder voorbehoud, er kan natuurlijk altijd iets tussen komen).

Door schade en schande wijs geworden, zijn we helaas genoodzaakt (voor enkele activiteiten) een kleine aanbetaling te vragen. We zullen dat altijd tevoren kenbaar maken.

Contact opnemen per mail: We zullen altijd proberen zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 2 werkdagen) te reageren. Soms wordt onze mail echter onterecht als spam gezien. Check dus ook even of ons antwoord per ongeluk in je "ongewenste mailbox" is terecht gekomen.


 

Ságapo bestaat 15 jaar
 
15 augustus 2013 bestaat Reikicentrum Ságapo 15 jaar. Dit vieren we o.a. met de opening van onze nieuwe cursusruimte.
Daarnaast ontvang je tussen 15 augustus en 31 december 2013 korting op diverse cursussen. 
 
 Een nieuwe, inspirerende workshop:
 
Het Engelse woord ‘Tangle’ betekent ‘wirwar, knoop’ maar ook ‘omarming’. En ‘zen’ is genoemd naar de Japanse vorm van Boeddhisme die sterk de nadruk legt op ‘dhyana’ (het fixeren van de aandacht van de geest op één punt of object) oftewel concentratie-meditatie: op zoek naar leegte, wijsheid en stilte, zoals Boeddha dat óók deed.
Hoe ingewikkeld Zentangle-tekenen ook lijkt, het zijn eenvoudig te tekenen, herhalende, ongecompliceerde lijnen. Op die manier is het mogelijk om met ontspannen aandacht schitterende abstracte kunst te creëren.
Voor een Zentangle® heb je alleen pen, papier en wat tijd nodig. Alle (vroegere) uitspraken van anderen of van jezelf dat je geen creativiteit bezit, mag je vanaf nu vergeten. Als je een pen kunt vasthouden, kun je deze tekenvorm ‘leren’.
Het tekenen heeft als doel ontspanning, concentratie, rust en bezig zijn in het NU. ‘Onderweg-zijn’ naar het eindresultaat is puur genieten. En hoewel de tekeningen vaak heel erg mooi zijn (omdat ze vanuit jezelf komen), is het eindresultaat eigenlijk onbelangrijk. Fouten maken kent deze tekenvorm niet; het is goed zoals het is. Men noemt dit tekenen soms ook meditatief Zen-tekenen.
Zentangle is gemakkelijk te leren, verrassend ontspannend en het is een leuke manier om mooie schetsen te creëren door het tekenen van gestructureerde vormen en lijnen. Het bezig zijn met Zentangle tekenen kan de concentratie en creativiteit verhogen, het biedt artistieke voldoening, samen met een groeiend gevoel van persoonlijk welzijn. Je krijgt inzicht in je ware aard om zo de weg te openen naar een bevrijde manier van leven.
Datum: kijk in onze agenda
Meer informatie vind je hier
 
 

Onze jaarlijkse crisislijndonatie
 
De vrijwilligers van onze Crisislijn zetten zich belangeloos in voor de oproepen die voortkomen uit de Crisislijn. Zij kiezen zelf een goed doel, liefst kleinschalig en regionaal, voor de schenking.
In 2001 is de donatie gegaan naar het Ronald McDonald huis in Maastricht, in 2003 voor Gerda v.d. Berg, Centrum Surya, en haar vrijwilligersproject: hulpverlening aan mensen met kanker. In 2004 hebben we gekozen voor het vriendenfonds van ons vakblad "Het ReikiMagazine". In 2005 hebben we een deel gedoneerd aan een kleinschalig project in Sri-Lanka n.a.v. de Tsunami ramp. In 2006, 2007 en 2008 hebben we het "Beterboek" van de kinderafdeling van het Laurentius Ziekenhuis ondersteund. In 2009, 2010 en 2011 hebben we gekozen voor meerdere kleine doelen.
 
In 2012 gaat de bijdrage (via 2 van de 16 kanjers van de twee teams uit St. Odilienberg / deelnemers aan Alpe D’huZes 2012; Sjoerd Verheijden en Joost Schreurs), naar KWF Kankerbestrijding.
Met dank aan de vrijwilligers van de Crisislijn.
 

 
 


Jaarlijkse Reiki-2-opfrisavond
 
Het woord zegt het al: een jaarlijkse opfris-avond voor iedereen die bij ons de Reiki-2-cursus heeft gevolgd. Tijdens die avond controleren we de vorm en het gebruik van de symbolen, hebben we tijd om je vragen te beantwoorden en gaan we lekker aan de slag met Reiki 2.
Meld je snel aan. 11 april 2012, van 19.30-22.00 uur. Ook hier geldt weer: vol is vol.
 
 
 
 


2012: Reiki reünie in Ságapo…
 
Lijkt het jou ook zo heerlijk om elkaar weer eens te zien in het warme, kloppende hart van Ságapo? Kachel en kaarsjes aan…
Om elkaar weer (opnieuw) te ont-Moeten, te omhelzen met een Big-Hug en een open hart en warme Reikihanden? Om samen te zijn en te delen wat achter je ligt, en vooral om te delen hoe het NU met je is? Om onder het genot van een drankje en een hapje te genieten van elkaars Reikiverhalen, of om lekker weer eens bij te kletsen? Om oude vriendschappen weer te laten opbloeien, juist als je cursus alweer echt lang geleden lijkt?Of, omdat je het gewoon hartstikke gezellig vindt, om lekker knus bij ons te vertoeven en de geur op te snuiven van onze houten hut en te proosten op het nieuwe jaar?
We verheugen ons om je weer te zien. 17 januari van 19.30-22.00 uur, geheel kosteloos, want wij trakteren… Je kunt je op deze informele, gezellige ‘reünie’ ook weer aanmelden voor de ontspannende Reikibehandelavonden (voor Reiki 1 en 2-ers). Meditatie en mindfulness zullen we dit jaar weer integreren in deze behandelavonden; gewoon, omdat dit voor iedereen toch het allerfijnste blijkt te zijn.
 
 
 


Reiki-cursus voor kinderen (van 8-12 jaar) en jong volwassenen (pubers) (12-16 jaar)

Vaak hoor je over pubers (kinderen op weg naar volwassenheid) die niet lekker in hun vel zitten, overgevoelig zijn voor indrukken en misschien zelfs paranormaal begaafd zijn. Vervelende dromen, druk zijn, zich afsluiten, moeilijk met anderen omgaan... het zijn allemaal lastige problemen. Het kind zoekt zijn weg in een spannende, drukke wereld waarin veel mensen langs elkaar heen leven en eigenlijk (te) weinig aandacht hebben voor deze jong volwassenen.
In één weekend, met een aangepast programma, leren we hoe ze Reiki kunnen toepassen in hun eigen drukke leven.
Heb je interesse? Geef dan de naam (en leeftijd) door voor deze speciale Reiki-cursus die we, bij voldoende deelname, zullen organiseren aan het einde van dit jaar.
Kosten voor deze Reiki-kindercursus of de Reiki-pubercursus: € 160. Er is wel een 'voorwaarde' aan verbonden: we denken dat het raadzaam is dat (minimaal) één van de ouders ook een Reikicursus heeft gevolgd, zodat eventuele begeleiding ook thuis nog kan doorgaan.
 
 
 


Inloop(oefen)avonden, lekker samen bezig zijn met Reiki, geven en ontvangen, voor al onze Reiki 1 en Reiki 2 cursisten, meestal op een dinsdagavond maar altijd van 19.30 uur tot 22.30 uur (om 19.15 uur staat de koffie klaar).
De data? Kijk in ons jaarprogramma/Data
 
Helaas komt het de laatste tijd té vaak en té veel voor dat mensen zich niet (of niet tijdig) afmelden als men verhinderd is. Je inschrijving/aanmelding is definitief; je ontvangt er dus geen separaat/persoonlijk bericht meer van. Moet je je onverhoopt toch afmelden? Wacht dan s.v.p. niet te lang zodat we de mensen op reservelijst nog kunnen benaderen. Om genoemde redenen is AFMELDEN ALLEEN TELEFONISCH mogelijk (dus niet per email).
 
 
 


NIEUW* als extra service in Ságapo.

We kunnen ons voorstellen dat er soms een situatie ontstaat waardoor je heel graag en vooral snel een cursus wilt volgen maar je erg lang moet wachten totdat er weer een traditionele Reiki-2 cursus gegeven wordt.
Hoewel wij de voorkeur geven aan weekendcursussen en de daaraan gekoppelde groepsprocessen, is het nu ook mogelijk om een individuele* cursus aan te vragen. Gezamenlijk zullen we daarvoor een passende datum vaststellen. Uiteraard is de totale cursustijd voor een individuele cursus korter (drie dagdelen i.p.v. vier dagdelen in de groepscursus).
Bel vrijblijvend voor meer informatie over de individuele cursus mogelijkheden.
* Wij bedoelen hier met name Reiki-2 cursussen. Bij hoge uitzondering geldt dit ook voor Reiki-1 cursus.
 
 
 


NIEUW: Meditatieavond
 
Een beetje meer rust, ontspanning. Negen van de tien mensen hebben dat op hun verlanglijstje staan en schuiven dat verlangen door naar "De Vakantie". Vakantie: een hele korte, fijne pauze… die meestal stresserig begint, toch? En dan komen we weer ontspannen en opgeladen en lekker bruin terug, een paar kilo's zwaarder. Dan duiken we weer volop in de stress van elke dag. Maar, rust en ontspanning is veel dichter bij huis te vinden. Door meditatie!
Concentratie en aandacht is is één van de mogelijkheden om ons lichaam en geest tot rust te brengen en weer op te laden. Meditatie is niet moeilijk of iets waarin je moet geloven, en niet zweverig. Je wordt er juist helder van!
 
Heb je Reiki 1 en/of Reiki 2 bij ons gevolgd, dan kun je de Reikistroom door meditatie nog krachtiger laten stromen. Met heel veel plezier stellen wij ons houten knusse huis nu ook open voor jullie tijdens de nieuwe meditatieve avonden. We zullen naast (geleide) meditatie ook regelmatig een inspirerende video bekijken.
De meditatie groepjes zullen bestaan uit max 10 personen, dinsdag- of woensdagavond van 19.30-21.30 uur.
 
 
 


Kwartaal uitgave nieuwsbrief
 
Elk kwartaal schrijven we een Nieuwsbrief met Reiki-nieuws, Ságapo-nieuws, gedichten, de Reiki-knuffel en al wat met Reiki te maken heeft.
De Nieuwsbrief is een gratis uitgave van Reikicentrum Sagapo voor iedereen die bij ons een Reikicursus gevolgd heeft en ontvangt deze 1 jaar. Soms ontvang je de nieuwsbrief in digitale vorm.
 
 
 


Spiritueel Café / “Ont-Moetingsavond”

Tijdens de inloop/oefenavonden maken we vaak onze nieuwe plannen en data bekend. De inhoud van deze "Ont-Moetingsavonden" kan variëren van het samen bekijken van een (spirituele) film tot het gezamenlijk bespreken van een thema dat aansluit bij onze Reiki-visie.
Meld je aan voor één van onze oefenavonden en blijf op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen in Ságapo!!!
Het 'Spiritueel Café'... gewoon een gezellige avond samen in de warme Reiki-sfeer van Ságapo. Natuurlijk is er koffie en thee. Het Spiritueel Café is er voor iedereen, dus breng gezellig iemand mee. Bijdrage € 5.
De volgende “Ont-Moetingsavond” zit in de planning. Als thema kijken we samen een spirituele film. Aanmelding verplicht.
Let op de nieuwsbrief.
 
 
 


Kinder-Reiki-cursus
 
In de zomer van 2010 hebben we een fantastisch Reiki-weekend gehad met Amber, Charlayne, Julie, Mike, Nina en Rick.
 
Reiki is een cadeau voor je kind. Het geeft het zelfvertrouwen en balans. Het kind heeft aan Reiki een steuntje in de rug in moeilijke situaties, bij ziekte en bij pijn. Je kind heeft dan Reiki voor de rest van het leven.
In kleine groepjes, met een aangepast programma, leren we spelenderwijs hoe de kinderen Reiki kunnen toepassen in hun eigen leven.
 
 
 


Leef je dromen...

Nu te koop in Ságapo: "een bundel zonnestraaltjes".
Elke dag of elke week, of zoveel vaker jij dat maar wilt, een andere spreuk c.q. “zonnestraaltje”, geïnspireerd door al die lieve mensen die we in Reikicentrum Ságapo hebben mogen ontmoeten. We hopen dat je er net zo van zult genieten als wij tijdens de totstandkoming ervan.
Jaren geleden ontstond het idee... nu is het zover: leef je dromen!
 
 
 


Van het orakel "De Uitnodiging" is inmiddels de tweede (en derde) druk verschenen en dus weer verkrijgbaar in vele winkels en in Ságapo. Jazeker, we zijn er bijzonder trots op.
"De Uitnodiging" -uitgegeven door Uitgeverij Koppenhol- is een losbladige bundel met, soms confronterende, bewustwordingsvragen. Het is een ken-jezelf-spel, maar kan natuurlijk ook worden gebruikt als (gespreks)invitatie aan een ander. Je kunt "De Uitnodiging" hanteren als orakel maar ook als discussieleider, of zelfs als leidraad, voor een open en eerlijk gesprek tussen jou en jezelf. Sommige vragen zijn namelijk al voorzien van een antwoord. Deze antwoorden staan natuurlijk ook weer open voor andere vragen, nieuwe stellingen of gezichtspunten.
Wat is de waarheid? De enige waarheid ligt in jezelf.
 
 
 


Ja, zelfs in moeilijke tijden kunnen mooie dingen ontstaan.
1995: in eerste instantie heb ik, Conny, destijds met heel veel plezier dit verhaal geschreven voor kinderen. Ik deed daarna mee aan een schrijfwedstrijd en won de tweede prijs, maar helaas, mijn boek werd niet uitgegeven; dat was alleen weggelegd voor de eerste prijs. Het boek verdween langzaam naar de achtergrond en ging letterlijk verloren in de tijd….
De oorspronkelijke en enige versie van dit boek stond op een oude en beschadigde 5,25” floppy (de enige kopie die ik had). Het is Henk gelukt om de oorspronkelijke versie uit 1995 (nog geschreven in WP 5.1) boven water te halen en om te zetten naar een hedendaags tekstverwerkingsbestand. Mijn dank is groot, Henk. En dankjewel, Marij, voor de belangeloze goedkeuring dat ik je geweldige schilderij fotografisch mocht bewerken voor de omslagfoto van het boek.
Het licht esoterisch verhaal werd in 2007 herschreven en hier en daar aangepast aan mijn, door de jaren heen, veranderde opvattingen en meningen. Maar de oorspronkelijke versie, met alle “wijsheden” en soms filosofische theorieën of moralistische bemoeienissen, is toch bewaard gebleven.
Met heel veel plezier heb ik "De omgekeerde wereld…" geschreven en ik ben trots dat het boek in een roerige tijd toch tot stand is gekomen. Ergens is het ook wel jammer dat het nu af is. De afgelopen periode was immers erg boeiend en leerzaam. Ik zal een andere uitdaging moeten zoeken voor alle vrijkomende energie en tijd.
Waar het over gaat? In het begin verwacht je een modern verhaal, door de computer, maar die computerwereld is eigenlijk een Steineriaanse wereld met elfjes en andere sprookjesfiguren. Hierdoor is dit boek een hedendaags sprookje geworden voor alle kinderen, tussen negen en negenennegentig, die weigeren om volwassen te worden en nog geloven in de magie van het leven.
Het boekje is (voor € 9,95) verkrijgbaar in Ságapo (ISBN: 978-90-8759-043-7)
 
 
 


Ságapo 10 jaar...
 
15 augustus 2008: Het was een GEWELDIG feest.
We bedanken jullie voor alle mooie felicitaties en kaartjes, de bloemen, de vele cadeau's, voor het vertrouwen en de mooie herinneringen aan het feest. 
Zonder jullie zou er geen Ságapo zijn geweest...
 
 
 


Op 16 september 2006 is Carolien ingewijd als Traditioneel Reikimaster in het Usui Systeem van Natuurlijk Genezen.
Velen van jullie hebben Carolien leren kennen tijdens haar stage/cursussen in Reikicentrum Ságapo. We hebben respect voor haar doorzettingsvermogen tijdens de opleiding tot Reikimaster, feliciteren haar en wensen haar alle goeds op haar pad als Reikimaster.
 
Op de foto van links naar rechts: Reikimasters Ron, Carolien en Marjo
 

 
 


In september 2006 is een groot artikel verschenen in de Limburgse kranten over Marjo en over Reikicentrum Ságapo.
"Reiki voelde als thuiskomen" was de titel van het bericht; "Dromen van een ander bestaan doen we allemaal wel eens. Meestal blijft het bij dromen. Toch gooien steeds meer mensen het roer ook echt om. In de rubriek 'Tweede leven' vertellen ze hun verhaal."
Citaat: "Eens per maand houden Conny en ik hier thuis een Reiki-weekend, doordeweeks zijn er oefenavonden. Je geeft een deel van je privacy op, maar je krijgt er heel veel voor terug. Mensen gaan hier altijd een stuk blijer de deur uit dan toen ze binnenkwamen. Het geeft mij een enorme voldoening mensen te helpen. Wat ik vooral hoop is dat ze de kracht vinden om zichzelf te helpen met Reiki. Zoals ik ook heb ervaren. Mensen denken vaak dat ze dingen niet kunnen, maar je hebt veel meer macht over lichaam en geest dan je zelf denkt."
 
Onze dank voor al jullie leuke, spontane en hartverwarmende reacties.  
 
 
 


Thema avonden.
 
Tijdens de inloop/oefenavonden maken we onze nieuwe plannen en data bekend. De inhoud van deze avonden kan variëren van het samen bekijken van een (spirituele) film tot het gezamenlijk bespreken van een thema dat aansluit bij onze "Reiki-visie".
Meld je aan voor één van onze oefenavonden en blijf op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen in Ságapo!!!
 
 
 


Wij koesteren de herinnering die uiteindelijk werd stilgezet.
 
Op 6 juli 2007, terwijl wij op vakantie waren in Kenia, is onze trouwe Labrador Bo, er stiekem tussenuit gepiept. Waarschijnlijk wilde ze ons het verdriet besparen... We zullen haar vreselijk missen.
Dank je wel, Bo, trouwe kameraad, voor de 14 jaren dat je onze vriend bent geweest!
 
 
 


Informatie-avond:
 
Voorheen organiseerden we regelmatig informatie-avonden over Reiki. Tegenwoordig is veel en uitgebreide info te vinden op onze site. Je kunt ons natuurlijk altijd bellen als je desondanks nog vragen hebt.
Als je er behoefte aan hebt, kun je ook een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
 
 
 
 
 


Kinder-Reiki-cursus
 
Vaak hoor je over kinderen die niet lekker in hun vel zitten, overgevoelig zijn voor indrukken en misschien zelfs paranormaal begaafd zijn. Vervelende dromen, zich afsluiten, druk zijn, moeilijk met anderen omgaan, het zijn allemaal lastige problemen. Het kind zoekt zijn weg in een spannende, drukke wereld waarin de meeste mensen langs elkaar heen leven en eigenlijk weinig aandacht hebben voor kinderen.
Kinderen staan open voor de wonderen en verrassingen van het leven en de natuur. Doordat kinderen nog op een natuurlijke manier denken, begrijpen ze makkelijker de samenhang tussen hen zelf, de natuur en energie. Ze staan open voor de mogelijkheid dat iemand hen kan helpen met hun zorgen en probleempjes door hen energie te geven. Op hun weg om uit te zoeken hoe het kind zelf wil zijn, kan Reiki een hulpmiddel zijn.
Reiki zorgt er o.a. voor dat een mens, een kind, met twee voeten op de grond komt te staan. Het kan een kind meer zelfvertrouwen geven, zodat voor het kind duidelijk wordt wat hij/zij wel en/of niet wil. Het gevoel gaat duidelijker spreken, angsten kunnen naar de achtergrond gaan of zelfs verdwijnen. Kinderen voelen zich meer in staat om zichzelf te kunnen zijn: ze kunnen beter omgaan met wie ze zijn en wat ze kunnen. Kinderen leren beter om te gaan met gevoeligheden. Ze leren ontdekken, weten wat ze willen en hoe ze met hun eigen IK en wil om kunnen gaan.
 
28 en 29 oktober 2005.
We hebben een fantastisch weekend gehad met Rodney (destijds 11 jaar), Natalja (13 jaar), Phyl (11 jaar) en Stef (10 jaar).
We stellen de groepjes natuurlijk samen qua leeftijd dus: heeft je kind interesse in een Reiki-kindercursus, laat ons dat dan even weten. Bij voldoende aanmeldingen plannen we samen een datum voor de Reiki Kindercursus.
We stellen wel één logische 'voorwaarde' aan deelname: dat minimaal één van de ouders een (traditionele) Reiki cursus heeft gevolgd.
 
 
 
 
 
"Oud nieuws": Alle data (onder voorbehoud) van onze activiteiten vind je ook in onze kwartaaluitgave van de gratis nieuwsbrief die telkens met het wisselen van de seizoenen verschijnt.
 
Voor alle avonden en andere bijeenkomsten geldt zoals je weet: vooraf aanmelden, bel 0475-533840.Helaas gaat het ontvangen van electronische post niet altijd vlekkeloos (én wij geven de voorkeur aan persoonlijk contact): als we niet per omgaande c.q. binnen 1 of max. 2 dagen op je mail hebben gereageerd, bel ons dan even s.v.p.
Soms wordt onze mail echter onterecht als spam gezien. Check dus ook even of ons antwoord per ongeluk in je "ongewenste mailbox" is terecht gekomen.
We zijn natuurlijk ook blij met gewone "traditionele post". Stuur die dan naar de Halfersstraat 31, 6077 CX St. Odiliënberg.